Boston Science Museum

Boston Science Museum - Bright flashes and loud noises

Vær forberedt på ”bright flashes and loud noises”, hvis du besøger Boston Science Museum og deres lynshow. Lynshowet er et must, og afholdes hver anden time, så der er god mulighed for at se det, men man skal komme tidligt for at få gode pladser. Forklaringerne og jokesene er på niveau med Experimentariums sæbebobleshow, hvilket betyder masser af platheder og forklaringer som alle kan følge med i. Med musik på tesla coils og verdens største Van de Graaff-generator bygget af Van de Graaff selv, er der også noget for de ældre.


Efter at have set showet bør man gå ned i udstillingen bag scenen. Her er Charles og Ray Eames’ Mathematica-udstilling fra 1961. En udstilling der er så berømt, at den har sin egen Wikipedia-side og to kopier af den er blevet lavet (det er en kopi fra 1980, der er udstillet i Boston). Udstillingen kunne godt trænge til at blive shinet lidt op og er ikke synderligt interaktiv, men formidlingen fejler intet. Hvis man leder lidt i udstillingen kan man også finde omtale af Harald Bohr.


Museet er fyldt med masser af relativt små udstillinger om at spare på strømmen, optiske illusioner, transport, legepladser, dyr i lokalmiljøet og meget andet. Derudover er der også større udstillinger om dinosaurer, menneskets biologi og en varierende udstilling (Body Worlds i juli 2019). En overset perle i udstillingen er fem vægophængte montrer med eksempler på forskellige typer mekaniske principper. Jeg brugte lang tid på at beundre de mange mekanismer og overveje, hvor jeg mon kunne støde på dem i min hverdag.


MIT samarbejder med museet om en udstilling, der viser nogle af de nyeste teknologier, som er rigtig fin. Her skifter indholdet løbende i takt med, at de finder på nye idéer. Det går dog muligvis ikke så hurtigt med de nye idéer på MIT. Jeg genkendte i hvert fald over halvdelen af udstillingen, da jeg besøgte museet knap to år efter mit første besøg.


Den varierende udstilling, en sommerfuglehave og film i planetariet er mulige tilkøb, som jeg ikke har haft brug for de to gange jeg har besøgt museet. Restauranten har et rimeligt udbud og man kan sidde med udsigt over Charles river, dog med skolekantinestemning.


Er man i Boston er Boston Science Museum et sikkert hit. Der er noget for alle og man kan let få en hel dag til at gå her. Har man ikke fået nok, kan man efterfølgende besøge Harvards naturhistoriske museum.Website: mos.org

Entré: 29$ for basis entré (man kan spare 3$ ved at bestille dagen før)

Åbningstider: Alle dage 9-17

Adresse: 1 Science Park, Boston, Massachusetts, USA

Besøgt: oktober 2017 og juli 2019Tilbage til de øvrige aktiviteter