Niels Bohr Institutets Fysikleksikon

Niels Bohr Institutets Fysikleksikon

Jeg har lagt mærke til, at det første resultat mine elever får, når de søger på et fysikrelateret begreb, ofte er fra Niels Bohr Insitutets Fysikleksikon.

Her finder de grundige beskrivelser af en lang række begreber skrevet af ansatte ved Niels Bohr Institutet (NBI).


I beskrivelsen af leksikonet står der, at alle artikler er opdelt i to dele: en kort introducerende tilpasset folkeskoleelever og en længere uddybende tilpasset gymnasieelever. Til nogle af teksterne (typisk de særligt avancerede) er der også henvisninger til videoer, hvor en forsker fra NBI holder et oplæg om emnet eller noget relateret. Der er også links til engelsksprogede video oplæg beregnet på IB uddannelserne fra StudyNova på nogle af artiklerne.


Som kilde til fysikopgaver eller alternativ til Wikipedia på dansk fungerer siderne ret godt. De er skrevet af pålidelige kilder og har en lettilgængelig struktur, som de fleste hurtigt kan forstå. Hvor Wikipedia ofte er på et for avanceret niveau for gymnasieelever er NBI's Fysikleksikon tilpasset netop denne målgruppe.


Jeg har endnu ikke selv anvendt Fysikleksikonet i min undervisning, men kan sagtens forestille mig at gøre det i fremtiden. Didaktisk set er teksterne næppe bedre end hvad eleverne har i deres bøger, men de kan give et mere uddybende og ofte aktuelt billede af emnet.


https://fysikleksikon.nbi.ku.dk/Tilbage til de øvrige tekster