Andet

ANDET

Når jeg hverken underviser i gymnasiet, går andre fysikformidlere efter i bedene eller skriver på Fysikformidlingen, får jeg nogle gange tid til at lave andre formidlingsformer. Nedenfor kan du læse nærmere om noget af det, jeg har lavet i tidens løb.


Hvordan fungerer 3D-film?

En video på godt 5 minutter, jeg lavede med den Naturvidenskabelige Legestue fra Niels Bohr Institutet, om polariseret lys og hvordan 3D film virker. Videoen fungerer i øvrigt godt sammen med kompendiet om polarisering, som du kan finde under undervisningsmaterialer.


Hvad er lys egentlig?

I forbindelse med Naturvidenskabsfestivalen har jeg holdt et foredrag om lys og dets egenskaber for udskolingselever i hele landet. Linket leder til den Prezi jeg har benyttet ved foredragene.


Store Danske Videnskabsfolk: H. C. Ørsted

Dokumentar om Hans Christian Ørsted, hvor jeg hjalp med at lave forsøg. Jeg kan varmt anbefale hele serien, som er frit tilgængelig med supplerende materiale (desværre gemt bag UNI-login).


HCØ2020

I forbindelse med jubilæumsåret for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen fungerede jeg som konsulent på udarbejdelsen af en rejseudstilling, der blev præsenteret i storcentre over hele Danmark.


Ghettoer og japanske bandeord

Jeg fik lov til at holde et oplæg i forbindelse med foredragsserien Kort Sagt. Her valgte jeg at fortælle lidt om agentmodeller og hvordan de kan bruges til at beskrive alt lige fra ghettodannelse og japanske bandeord.


Ungdommens Naturvidenskabelige Forening

I perioden 2004-2020 var jeg frivillig i UNF. Jeg har gennem tiden haft mange forskellige ansvarsområder lige fra formand i København og underviser på en række Science Camps til foredragsarrangør og praktisk gris. UNF har altid plads til endnu en frivillig eller en ekstra deltager ved en af deres over 200 aktiviteter i løbet af året.


MILSET

Mit arbejde for UNF bragte mig i forbindelse med den internationale bevægelse for fritidsaktiviteter inden for naturvidenskab og teknologi bedre kendt som MILSET. Jeg var i en længere periode programkoordinator for den europæiske afdeling og blev senere generalsekretær. I den sidste periode repræsenterede jeg Europa i den verdensomspændende afdeling. MILSET arrangerer en lang række aktiviteter og kan hjælpe med at formidle kontakten til organisationer over hele verden, der arbejder med formidling af naturvidenskab og teknologi.


Den Naturvidenskabelige Legestue (ingen hjemmeside længere)

Jeg siger ikke, at jeg er gymnasielærer i dag. I stedet siger jeg, at jeg leger det. I legestuen lærte jeg, at den bedste formidling har form af leg. Det forsøger jeg at efterleve i al min formidling.


NORDBUK

I 2018 og 2019 var jeg Danmarks ungdomsrepræsentant ved Nordisk Ministerråds Børne- og Ungdomskomité (NORDBUK). Her var jeg bl.a. med til at planlægge en ungdomsdag ved COP15, deltog ved den første ReGeneration 2030 konference på Åland og bidrog til det nordiske arbejde på børne- og ungeområdet.


Experimentarium

I 2013 og 2014 arbejdede jeg som pilot ved Experimentarium. Her lavede jeg formidling i mange former, bl.a. shows, demonstrationer, en til en-formidling og dissektioner. På Experimentarium lærte jeg at blande en professionel tilgang til formidling med en legende. Experimentariums vision om at skabe tranformerende oplevelser ser jeg i dag som en god målsætning for de projekter jeg involverer mig i.