Erhvervsøkonomi og Virksomhedsøkonomi

Erhvervsøkonomi og virksomhedsøkonomi

CO2-regnskaber

Hvordan beregnes CO2-påvirkningen eller andre typer miljømæssig påvirkning af et produkt eller en virksomhed? Det kan være svært at holde styr på energiregnskabet for blot en enkelt proces. Hvordan gør man, når man skal gennem hele vugge til grav processen? Hvad er rimeligt at tælle med og hvordan undgår man, at noget bliver talt dobbelt?

Man har tidligere forsøgt at etablere et system med CO2-kvoter til lande og virksomheder, men det har endnu ikke været muligt at finde en god model. Hvilke udfordringer har der været i denne proces og hvordan har man forsøgt at løse dem?

CO2-kompensering er også en af de metoder virksomheder benytter til at forsøge at gøre deres grønne profil bedre eller muliggøre det for deres kunder, men har det overhovedet en effekt og i så fald hvilken?

CO2-påvirkning er blevet en fælles betegnelse for flere forskellige typer af drivhusgassers påvirkning på klimaet, men hvordan omregner man påvirkningen mellem forskellige gasser? Hvad er forskellene og lighederne mellem deres påvirkning og levetid i atmosfæren? Er der bedre mulighed for at fjerne nogle end andre?

 

Stikord: Klima, green CSR, vugge til grav-analyser

 

Forslag til kilder for informationssøgning:

CSR-kompasset om CO2-udledning

CO2cards om Green CSR

Energistyrelsen om CO2-kvoter

Sixty Symbols: The Greenhouse Effect Explained