FysikFormidlingen har til formål at øge interessen og kendskabet til fysik blandt alle. Dette kan man naturligvis gøre på rigtig mange måder. FysikFormidlingen forsøger at opnå det af tre veje: henvisninger, metoer og egentlig formidling. Nedenfor kan du læse nærmere beskrivelser af hvad, der ligger i de tre veje, mens du i hovedmenuen ovenfor kan besøge de tre faneblade, hvor selve indholdet ligger.
Under fanebladet Formidlingen finder du alle de forskellige materialer FysikFormidlingen.dk selv står bag. Materialerne er sorteret efter følgende formater:
Fysik Forsøg er en samling af små fysik forsøg du kan lave derhjemme. Alle materialerne, der skal bruges, kan købes relativt billigt eller findes i en typisk husholdning.
Science Essays er korte fortællinger, der ikke formidler et bestemt emne, men snarere viser en fascination af fysikken i hverdagen.
Faglig Formidling er tekster krydret med figurer og til tider animationer, som forklarer et emne på højst 3000 ord (ca. en A4 side).
Kompendier er en serie, hvor et emne introduceres på fem sider med fem tilhørende forsøg, med tilhørende videoer og til sidst seks spørgsmål. De er designet til at kunne bruges som supplerende stof i fysikundervisningen.
Forsøg til gymnasiet er en række af forslag til journaler og rapporter, der kan bruges i gymnasiet. Til hvert forsøg er en video med vejledning til forsøget.
Under fanebladet Teori & Praksis gemmer der sig en række ressourcer for undervisere og andre formidlere. Materialerne er sorteret efter følgende formater:
Læringsteori er ikke lige så langhåret, som det lyder. Her finder du introduktionstekster til forskellige undervisningsmetoder og argumenter for og imod at bruge disse metoder.
Inquiry inspiration er en samling af eksempler på hvordan man kan lave inquiry (eller undersøgelsesbaseret som det hedder på dansk) undervisning. Eksemplerne er klar til brug.
Under fanebladet Andres formidling ligger anbefalinger af andre formidleres arbejde. Her kan du også finde henvisninger til arrangementer, hvor der formidles alle former for naturvidenskab og teknologi. Materialerne er sorteret efter følgende formater:
Bøger er en formidlingsform på retræte, desværre. Her finder du anbefalinger og anmeldelser af nogle af de bedre bøger på markedet gamle som nye.
YouTube-kanaler er et herligt format for kortvarig formidling. Her finder du FysikFormidlingen.dk's favoritter.
Hjemmesider bliver brugt af mange andre end FysikFormidlingen.dk til at formidle fysik. Her finder du bl.a. hjemmesider, der giver dig svar på skæve spørgsmål og masser af nye forsøg.
Aktiviteter både lige nu og om lang tid kan du finde her. Mangler du noget at lave i aften eller kunne du tænke dig at undervise på en sommerskole? Kig her, måske er der noget for dig.
Brug af alt materiale fra FysikFormidlingen.dk er ikke blot tilladt men tilskyndet - Jeppe Willads Petersen, FysikFormidlingen.dk